2020-02-28 09:05:13• hírek • Erdélysport.hu

Végig partiban volt a CFR, kicsi hiányzott a továbbjutáshoz

Nem sikerült kiharcolni a bravúrt jelentő továbbjutást a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának a Sevilla otthonában az Európa Liga 16-os döntőjének visszavágóján. A kincses városban elért 1-1-es döntetlen után az erdélyi gárda a spanyol élvonal negyedik helyezettjének otthonában sem szenvedett vereséget, a gól nélküli döntetlen azonban az andalúzok továbbjutását eredményezte.

A várakozásoknak megfelelően a Sevilla eltekintett a Kolozsváron bemutatott hosszú labdáktól, és a megszokott, rövid passzos játékával hatalmas nyomás alá helyezte a CFR-t. Mindössze 12 percet kellett várni az első komoly spanyol gólszerzési lehetőségre, amikor is szöglet után Sergio Reguilón lőtt kapásból alig fölé. Állandósult a néha már nyomasztó hazai fölény és záporoztak a távoli lövések ám, Suso, Jesus Navas vagy Lucas Ocampos próbálkozásai még nem okoztak komoly fejtörést Giedrius Arlauskisnak. Mint ahogy a másik oldalon Camora és Damjan Djokovic kísérletei sem csaltak izzadságcseppeket Yassine Bounou homlokára.

A 33. percben aztán már nagyot kellett védenie Arlauskisnak, amikor egy szöglet – megint egy szöglet után – Jules Koundé tüzelt a tizenhatoson belülről. A szünet előtti utolsó percekben pedig Bounou-nak is akadt végre dolga. Az addig a labdát megtartani szinte képtelen „vasutasok” szabályosan kapujuk elé szorították az andalúzokat. A Kanadában született, marokkói válogatott hálóőr előbb a 45. percben a léc fölé tornászta Djokovic okos lövését, majd a szögelt után Adrian Paun lapos próbálkozását tenyerelte ki a kapufa tövéből, az újabb sarokrúgás után pedig Kevin Boli közeli fejesénél már ő maga is tehetetlen volt – ám a labda elkerülte a kaput.

Túlzás nélkül elmondhatjuk tehát, már az első félidőben több történt a pályán, mint az egész első meccsen - „csak” a gól hiányzott…

És hiánycikk maradt a második félidőben is – legalábbis szabályos találatot nem láthatott a nagyérdemű. A 87. percben ugyanis Paun távoli lövését Bounou-nak sikerült bevédenie, a kolozsvári öröm azonban nem tartott sokat. A videóbíró jelzett: a tavaly még az Újpestben szereplő Lacina Traoré kézzel ért a labdához, mielőtt Paunhoz passzolt! Hiába, áldás és átok is lehet a VAR: emlékezzünk vissza, egy hete szintén a videóbíró döntése után lőhetett tizenegyest a CFR.

De térjünk vissza a mérkőzésre – amely sajnos jóval eseménytelenebb és alacsonyabb színvonalú volt, mint az első félidőben. A pihenő után a kolozsváriak alaposan meglepték a vendéglátókat, Dan Petrescu legényei ugyanis (akárcsak egy héttel ezelőtt) jóval bátrabban futottak ki a pályára. Többet birtokolták a labdát, magasabbra tolták a védekezésüket, amivel a Sevilla játékosai sokáig nem is tudtak mit kezdeni. Kapura azonban kevéssé tudtak veszélyesek lenni, Billel Omrani és Paun távoli lövései veszélytelenek voltak.

A félidő egyetlen komoly gólszerzési lehetősége azonban a hazaiak előtt adódott, amikor a 71. percben egy szöglet után előbb Camora mellkasán csattant a közeli próbálkozás, majd az újabb lövés után centikkel gurult el a labda a kapufa előtt…

A hajrában a Sevilla már csak a biztonságra törekedett és ugyan Paun lövése és Bounou hibája után egy pillanatra meghűlt a vér a Ramon Sanches Pizjuan stadion lelátóin helyet foglaló mintegy 40.000 szurkoló nagy részében, végül a papírformának megfelelően a Sevilla jutott tovább. 

A kolozsváriakat pedig vigasztalhatja a tény, hogy 180 percen keresztül egyenértékű ellenfelei voltak a spanyol labdarúgás egyik óriásának.


További erdélyi sporthírekért látogassa meg az Erdélysport.hu oldalát!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: